Lägesrapport v.42

2010-10-22 @ 13:44:32

Vi börjar med att klargöra lite saker:


  1. Jag bloggar inte på beställning. Jag bloggar när JAG har något att tillföra i ditt liv.
  2. Detta är inte ett skyltfönster, kontaktannons eller dylikt. Ska bara försöka beskriva mig lite närmare.
  3. Skövde IK kommer slakta Mariestad i nästa fredagens derby.
Så. Nu vet Du.
Men Du vet kanske inte riktigt vem den här mystiska killen är och hur han funkar. Och allt ska Du inte få veta heller.
Det finns några "grundstenar" som är tydligare än andra.
Äh, jag skiter fan i't. Varken orkar eller känner för det, så vi går hastigt över till något annat.
Åker till Stockholm imorn bitti 07.47 för möten och verksamhetskonferens. Detta innebär övernattning på hotell och smaskiga måltider för Pappa J.
Gratis.
Ja, det kan låta lite snålt, men nog fan tackar Jag ja till detta. Har däremot väldigt lite koll på vad konferensen innehåller men det märker man väl. Har fått insidertips om att det finns mycket smaskigt att trycka i sig under tiden också.
Sånt här blir man betrodd med att åka på, när man är hängiven och brinner för något. Du borde testa hur det är.
Ska ta med mig min Macbook och eventuellt live-blogga från konferensen, så Du behöver inte oroa dig. Du slipper inte undan mig på hela helgen.
Dags att stryka kostymen, ha en skön fredag.
/J

NFL Fantasy-liga version 1.0

2010-10-20 @ 02:30:35

Så blev jag då innan årets NFL-säsong övertalad till att gå med i 5 kamraters fantasy-liga.

Som rookie, och egentligen ingen som helst vetskap om varken spelare eller lag, ja knappt ens regler, tackade jag givetvis ja och satte mig på den högsta häst du kan tänka dig (julebocken i Gävle ej medräknad).
6 omgångar har spelats, och jag tänkte jämföra deltagarna med fartyg, skepp etc. Vi börjar givetvis på havsbotten och tar oss succesivt upp till ytan.

Mathias Holtmann (1-5), har en ynka seger på 6 omgångar vilket placerar honom med öppet bogvisir nere på Östersjöns botten. Konstiga val av spelare som startar, har veckovis avlöst varandra hittills och jag ser ingen som helst bättring framigenom.

Fredrik Jokela (2-4), övergav tidigt sin sjunkande lyxkryssare. Förhandsfavoritens argument, var brist på tid och luddig information kring draften när spelare skulle väljas. Dock har 1 av dessa 2 segrar varit mot undertecknad. Detta utan att Fredrik inte kollat på sitt lag en enda gång sen draften, vilket svider ännu mer.

Tyska flottans standardubåt: VII-C (ubaad.jpg)
Martin Holtmann (3-3), har blandade resultat under inledningen, helt olikt det forna stor-Tyskland. Djupdykningen kom egentligen i omgång 2, då skrovet inte riktigt höll, för tätt duggande touchdowns. Med 2 raka segrar, är dock den outtröttlige tysken att räkna med framöver.

Andreas Bentzer (3-3), har som kapten plundrat helt rätt motståndare på segrar vilket jag tackar innerligt för. Han sprider skräck i sina motståndare vid varje möte, men har en negativ trend med 2 stora hål efter kanonkulor på de 2 senaste omgångarna. Överraskar ubåten och sänker "Pärlan" ner i havets djup i nästa omgång?

Steve Irwin (ms-steve-irwin.jpg)
Magnus Elmshorn (4-2), tippad av samtliga att vinna rubbet tack vare sin tidiga och fullständiga scouting efter japaner som drar in de stora kulorna vecka efter vecka. Att Magnus efter 6 omgångar stoltserar med hela 2 förluster är givetvis något som skapar rubriker världen över, på precis samma sätt som Paul Watsons resor i ishavet.
Och slutligen det ni alla väntat på.....

Oasis of The Seas (800px-Oasis_of_the_Seas.jpg)
Juha Ojajärvi (5-1) kryssar vidare i Karibien med en stor samling hög-oddsar-spelare som resten av gänget i fantasy-ligan aldrig hört talas om. Inte nog med detta! Han lyckas i stort sett varje vecka sätta folk på bänken som känns mindre heta för att ge plats åt spelarna han verkligen tror på. Succé? Bestäm du. Jag är ödmjuk!
/J